De bib in coronasluiting

De bib is gesloten, de afhaaldienst is stilgelegd maar er blijven mogelijkheden om je niet te vervelen ...

Tot en met 19 april blijft de bib al zeker gesloten voor het publiek. Je hoeft je geen zorgen te maken over de uitgeleende materialen. Wij hebben zelf alles wat de komende weken zou moeten binnenkomen met 3 weken verlengd. Inleveren via de terugbrengbus kan, maar is dus niet nodig. Indien nodig verlengen we ook daarna nog verder. 

Ook de afhaaldienst op afspraak is stopgezet.  

Door de digitale dienstverlening kunnen we jullie toch een aantal mogelijkheden bieden. De komende periode is een kans om hier kennis mee te maken.

We zetten ze even op een rijtje:

  • voor jonge kinderen en beginnende lezers zijn er de Fundels: digitale prentenboeken en avi-boeken, het gratis aanbod is tijdelijk uitgebreid, meer info - er zijn ook heel wat voorleesverhalen te bekijken en te beluisteren
  • wie wil genieten van gratis hoorcolleges over tal van onderwerpen, kan terecht bij ons aanbod via Home Academy, meer info
  • het GoPress archief laat toe om tal van krantenartikels te lezen, meer info
  • gratis luisterboeken via app zijn er dankzij een aanbod van de Nederlandse Luisterbieb, meer info (scrol naar 'extra luisterboeken voor iedereen' - opgepast: je moet daar aanmelden als 'geen lid van de bib')
  • een schat aan klassiekers uit de literatuur vind je in de Digitale bib voor de Nederlandse Letteren, ook een aantal werken uit de wereldliteratuur kan je daar lezen, meer info 
  • via Cultuurconnect kregen we een lijst met digitale lees-, luister- en kijktips, klik hier 

Het aanbod wordt geregeld aangepast en uitgebreid.

Voor het ruime aanbod van de fundels, voor de hoorcolleges en het krantenarchief heb je een profiel nodig op Mijn bibliotheek. Vragen hierover of problemen hiermee? Nog geen lid van de bib? Mail of bel gerust! Ook voor alle andere vragen blijft onze mailbox open.

De activiteiten tot en met  5 april worden uitgesteld naar een latere datum. Meer info volgt later. Je cultuurhonger kan momenteel gestild worden met een online aanbod cultuur.

We wensen jullie allemaal het allerbeste!