Bib open zonder afspraak

Je kan spontaan langskomen voor een bibbezoek maar ook de afhaaldienst blijft zeker mogelijk!

fiets2

Tijdens de verstrengde lockdown blijven bibliotheken deze keer open voor het publiek. Wie - in het licht van de huidige situatie - echter liever niet (meer) binnenkomt, kan zeker gebruik maken van de contactloze afhaaldienst. Meer info en een aanvraagformullier vind je hier.

Als je tijdens de openingsuren naar de bib komt, hou je dan nauwgezet aan de volgende afspraken:

• Geleende materialen drop je voor je bezoek in de terugbrengbus, ze worden pas de volgende dag ingenomen en staan dus nog even op je lenerspas. Daarna gaan alle werken nog enkele dagen in quarantaine. Zo beperken we het besmettingsrisico via gladde oppervlaktes tot een minimum.
  • Bij het binnenkomen zal je je handen moeten ontsmetten
  • Je krijgt een bezoekkaartje. Zo houden we het aantal gelijktijdige bezoekers onder controle. Bij grotere drukte kan het gebeuren dat je even moet wachten. Dan is de slagboom naar beneden.
  • Kom de komende tijd zoveel mogelijk alleen naar de bib!
  • Jonge kinderen zijn welkom maar moeten de hele tijd vergezeld blijven van een ouder. Oudere kinderen rustig zelfstandig materialen kiezen.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht. Zo beschermen we elkaar én de collectie.
  • Vanzelfsprekend respecteer je de anderhalvemeterafstandsregel. Er is éénrichtingsverkeer voor wie de bib verlaat.
  • De gezellige 'verblijffunctie' van de bib is momenteel niet aan de orde.
  • De krant lezen kan uitsluitend na aanvraag en registratie bij de balie.
  • Tijdschriftnummers kunnen geleend worden, ook het meest recente nummer.
  • Indien iets zou moeten betaald worden, dan kan dat uitsluitend via Payconiq of Bancontact.
  • Je kan gebruik maken van een internet-pc, maar dit kan enkel na afspraak: bel 055 42.12.45 of gebruik dit formulier. Wij ontsmetten de pc na elk gebruik.

Heel graag tot binnenkort!

Wij werken conform code rood van het protocol voor de bibliotheek- en archiefsector.