Vaarwel Ghislaine

Herinneringen van de schrijver aan topmodel Ghislaine Nuytten (1954-2022), met wie hij zevendertig jaar lang samen was en die in 2009 ongeneeslijk ziek werd.
Titel
Vaarwel Ghislaine
Auteur
Wilfried Hendrickx 1947-
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Houtekiet, 2022
204 p., [8] p. platen
ISBN
9789052400006 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Herinneringen van de schrijver aan zijn geliefde Ghislaine Nuytten (1954-2022), met wie hij zevenendertig jaar samen was. In 2009 werd topmodel Ghislaine ongeneeslijk ziek. Vanaf die datum begon Hendrickx een dagboek over het lijden van zijn 'Allerliefste' bij te houden, aangevuld met herinneringen aan de begindagen van hun passionele romance en hun idyllische verblijf op hun farm inZuid-Afrika. Een schrijnend verhaal van diep lijden, maar ook een ontroerende ode aan de liefde. In persoonlijke, openhartige stijl geschreven. Met portretten in kleur en zwart-wit.Wilfried Hendrickx (1947) is een Belgische schrijver en journalist. Hij schreef meerdere boeken.

Over Wilfried Hendrickx

Wilfried Hendrickx (12 maart 1947 - 23 juni 2023) was een Belgisch Nederlandstalig journalist en auteur.

Levensloop

Als journalist was Hendrickx vooral bekend om zijn interviews voor Humo. Voor dat blad interviewde hij onder anderen Andy Warhol en Lou Reed. Verder interviewde Hendrickx voor Humo tal van bekende Vlamingen; vooral zijn stukken met Jean-Pierre Van Rossem en Jean-Marie Pfaff waren spraakmakend (zijn talrijke Humo-interviews met Pfaff werden in 1986 gebundeld in Jean-Marie Pfaff privé).

Zijn uiterst moeizaam verlopen interview met de (door hem zeer bewonderde) Nederlandse auteur Willem Frederik Hermans leverde hem stof op voor een eigen roman: Het infrarood en het ultraviolet. Het hoofdpersonage van dat boek, de schrijver Malbrain, is duidelijk gemodelleerd naar Hermans. Diverse teksten van Hendrickx zijn ook opgenomen in de bloemlezing Het leukste uit Humo (1989, Krita…Lees verder op Wikipedia