Boek
Nederlands

De ijskelder

Karin Quint (auteur)
Een jonge vrouw gaat in 1946 op zoek naar een koper voor het landgoed waar ze nooit had willen wonen. Haar jeugdvriend komt plots langs en vertelt over een oorlogsschat in de kelder, waar ze een schokkende vondst doen
Titel
De ijskelder
Auteur
Karin Quint
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2023
412 p. : ill.
ISBN
9789021039886 (paperback)

Besprekingen

Een roman over vriendschap, liefde en een landgoed. Het verhaal speelt zich af in 1946, waarin Alix Rokebrand op zoek is naar een koper voor Rosaville, het landgoed waar ze nooit had willen wonen. Na het overlijden van haar moeder, de internering van haar vader en het vertrek van haar broer naar Canada, staat ze er alleen voor. Haar leven neemt een onverwachte wending wanneer haar jeugdvriend Christiaan opduikt met geruchten over een verborgen oorlogsschat in de ijskelder van het landgoed. Een schokkende ontdekking in de ijskelder leidt tot een zoektocht naar antwoorden, die hen terugwerpt in de oorlogsjaren. Deze ervaring zal hun toekomst en vriendschap bepalen. Prettig, meevoerend en toegankelijk geschreven. Met een kaart en plattegrond in zwart-wit. Karin Quint (Rhenen, 1976) is een Nederlandse schrijver en journalist. Ze schreef meerdere boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Landgoed Rosaville'*.

Over Karin Quint

Karin Quint (Rhenen, 29 juli 1976) is een Nederlands schrijfster van romans en reisgidsen. Daarnaast is ze freelance tekstschrijver, journalist en fotograaf.

Ze is auteur van de feelgoodromanserie Landgoed Rosaville waarin de delen Het koetshuis (2021), De theekoepel (2022) en De IJskelder (2023) zijn verschenen. Haar reisgids Het Engeland van Jane Austen, verscheen in het Engels als Jane Austen's England: A Travel Guide.

Achtergrond

Karin Quint werd geboren in Rhenen en groeide op in Veenendaal. Zij deed het vwo aan het Christelijk Lyceum Veenendaal (CLV) en vertrok in 1994 naar Tilburg, waar zij studeerde aan de Fontys Hogeschool Journalistiek. In 1998 studeerde Quint af in de richting krantenjournalistiek.

Na haar studie werkte Quint als freelancer bij het Gelders Dagblad in Veenendaal en Ede. In 2000 werd zij verslaggever bij het Eindhovens Dagblad. Naast haar werk vol…Lees verder op Wikipedia