Boek
Nederlands
Na een geschil met hogere officieren over zijn eigenhandige ingreep bij een terroristische aanslag, krijgt een SAS-onderofficier de opdracht een verdwenen SAS-officier op te sporen in Afghanistan. Al gauw komt hij tot de ontdekking dat de officier betrokken is bij een gevaarlijke internationale samenzwering.
Titel
Verstoten
Auteur
Chris Ryan 1961-
Vertaler
Ralph van der Aa
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Outcast
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2023
300 p.
ISBN
9789022599143 (paperback)

Besprekingen

Een spannende actiethriller over de zoektocht naar een verdwenen militair die betrokken raakt bij een internationale samenzwering. Nadat SAS-onderofficier Jamie ‘Geordie’ Carter eigenhandig heeft ingegrepen bij een terroristische aanslag in Mali, wordt hij door jaloerse hogere officieren bestempeld als lone wolf. Het maakt hem een buitenstaander in de eenheid. Carter krijgt een tweede kans bij een volgende missie: het vinden van SAS-held David Vann, die verdween tijdens zijn missie in Afghanistan om lokale rebellen te trainen om tegen de Taliban te vechten. Carter volgt Vann door Afghanistan en Tadzjikistan en ontdekt de betrokkenheid van de kwaadwillende soldaat bij een samenzwering die tot ver voorbij het Midden-Oosten reikt. Nuchter, toegankelijk en met veel vaart geschreven. Let op: bevat scènes met expliciet geweld. Chris Ryan (1961) is een Britse schrijver en militair. Zijn betrokkenheid bij undercoveroperaties, scherpschuttercommando’s en ‘special ops’ vormt de basis van zijn…Lees verder

Over Chris Ryan

CC BY 3.0 - Foto van/door Anything Goes With James English

Chris Ryan (1961, Rowlands Gill) was een Britse soldaat en is tegenwoordig schrijver. De naam Chris Ryan is een pseudoniem van Colin Armstrong. In 1984 trad hij toe tot de Special Air Service (SAS). Ryan was lid van het team Bravo Two Zero dat tijdens de Eerste Golfoorlog achter vijandelijke linies operaties uitvoerde. Ryan is de enige soldaat van het acht man tellende team die uit Irak wist te ontsnappen naar neutraal gebied. Ryan legde 200 mijl (ong. 322 km) te voet af, terwijl hij achtervolgd werd door Iraakse soldaten. Drie andere leden van het team hebben de missie niet overleefd en de overige vier leden, onder wie teamleider Andy McNab zijn gevangengenomen en gemarteld.
Later zijn deze vier weer vrijgelaten, en teruggebracht naar Engeland. Chris Ryan heeft voor zijn acties tijdens de missie de Military Medal ontvangen.

Na zijn vertrek uit de SAS heeft Ryan een aantal boeken geschreven, waaronder The One That Got Away (De achtste man). In dit b…Lees verder op Wikipedia