Het Koerdisch Utopia - online lezing

Vredesactivist Ludo De Brabander vertelt over zijn reis naar Koerdisch Syrië naar aanleiding van zijn recente boek.

ludo de brabander.jpg

In zijn wereldberoemde boek Utopia beschrijft de Engelse humanist Thomas More een ideale staat. Vijf eeuwen na de publicatie reist auteur Ludo De Brabander door de Democratische Federatie van Noord-Syrië. Hij is getuige van een uniek experiment in radicale basisdemocratie, gelijkheid tussen man en vrouw en etnisch-cultureel pluralisme in een door oorlog geteisterd land. Tegelijkertijd stelt hij vast dat de weg naar Utopia met hindernissen bezaaid is. De Democratische Federatie van Noord-Syrië ligt in het midden van het geostrategische schaakspel van regionale en internationale grootmachten dat Syrië heet. Een verhaal over mythes en het democratische confederalisme als mogelijk model voor Syrië.

Ludo De Brabander is woordvoerder van Vrede vzw. Hij publiceert onder andere in Vrede, Uitpers, Knack.be, De Wereldmorgen, en Mo*. Sinds begin van de jaren 1990 volgt hij de Koerdische kwestie op de voet.

Inschrijvingsformulier
Fijn dat je wil inschrijven!
Graag je telefoonnummer dat we enkel gebruiken indien er iets zou wijzigen.
Kijk je met meerdere personen voor één scherm, geef dan hier het aantal op. Als je via aparte toestellen zou kijken, maak dan een nieuwe inschrijving aan.
Hier kan je een opmerking bij je inschrijving kwijt.